Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Μα τι ειδήσεις είναι αυτές?

Η καλή εβδομάδα απο την αρχή φαίνεται. Θα σταθώ λίγο σε μερικά ειδησάκια που δείχνουν το άπειρο της ανθρώπινης ηλιθιότητας.
Διακαναλική σύνεντευξη του πρωθυπουργού λοιπόν σήμερα. Φάουλ 1ο: Συντονιστής θα είναι ο Πεταλωτής. Σε ποιο Τιμπουκτού, σε ποια Ζουαζιλάνδη, σε ποια Ζιμπάμπουε θα συνέβαινε αυτό,
πές μου καημένε έλληνα φορολογούμενε, εργάτη, αγρότη, φοιτητή, άνεργε, γκει, φυλακισμένε πολίτη? Δηλαδή η πίτα ολόκληρη ο σκύλος χορτάτος και τις χαρτοπετσέτες να σκουπιστείς, στις φέρνει ο μαλάκας που του έφαγες την πίτα? Πώς είναι δυνατόν να βάζεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει τον συντονιστή σε μια συνέντευξη τύπου που γίνεται για να ενημερωθεί ο μαλάκας ο κυριάρχος λαός? Φαντάσου είμαι δικηγορος και πηγαίνω στο δικαστήριο να υπερασπιστώ τον κατηγορούμενο πελάτη μου και τον καλώ σαν μάρτυρα υπεράσπισης! Απορώ πως τα βλέπουμε όλα αυτά και τα τρώμε έτσι αμάσητα...Φάουλ 2ο: Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο ηγέτης ενός απο τα κόμματα που θα διαγωνιστούν, στο ποιός θα δουλέψει περισσότερο τα πελατάκια του, εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του ως Πρωθυπουργός για να πάρει ταυτόχρονα (!) χρόνο διαφήμισης (share of voice λεγεται στα mediακα) σε όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια στη χώρα. Και ξανα ρωτάω κάνοντας c/p: Σε ποιο Τιμπουκτού, σε ποια Ζουαζιλάνδη, σε ποια Ζιμπάμπουε θα συνέβαινε αυτό, πές μου καημένε έλληνα φορολογούμενε, εργάτη, αγρότη, φοιτητή, άνεργε, γκει, φυλακισμένε πολίτη?


Άλλη κορυφαία είδηση για σήμερα, που μόλις τη διάβασα ένα ρίγος διαπέρασε την αδυνατισμένη κυρτή και ηχοπαράγουσα ραχοκοκκαλιά μου. Η Μεγάλη Βρετανία λέει, μελετάει απαλλοτρίωση δασικών εκτάσεων προκειμένου να δημιουργήσει έσοδα για να καλύψει το τεράστιο κρατικό της χρέος. Καταπληκτικό. Λες και το κράτος είναι ένα μαγαζί real estate που έπεσε έξω και σου λεει να πουλήσουμε κανέναν απο τα διαθέσιμα διαμερισματάκια να βγούμε. Ρε καραγκιοζάκια της παγκόσμιας νέας αταξίας, δεν καταλαβαίνετε οτι αυτά τα εδάφη δεν είναι της βουλής των λόρδων αλλα των βρετανών πολιτών? Απάντηση: Το ξέρουμε ρε φωστήρα, αλλα αφού οι ιδιοκτήτες δεν κάνουν τίποτα μαλάκες είμαστε να επιστρέψουμε οτι έχουμε φάει? Με μια απαλλοτρίωση όμως η σωτηρία της χώρας πιάτο μπροστά μας, για το καλό των βρετανών πολιτών. Τι μου θυμίζει αυτο με τη σωτηρία, τι μου θυμίζει...

Το τρίτο και εθνικοφαρμακευτικό ενημέρωμα το βρίσκω στην είδηση που αφορά την φύλαξη των ελληνικών συνόρων απο την διέλευση λαθρομεταναστών. Λένε λοιπόν οι ειδησεογραφικοί, οτι προσκαλέσαμε την Frontex να φυλάει τα σύνορα μας, γιατί εμείς δεν μπορούμε. Και ποια σύνορα? Μα τα μπουλούκ μπακλαβά σύνορα στον Έβρο. Μόνοι μας δεν το έχουμε λοιπόν και ζητήσαμε βοήθεια. Ελληνικό το αίτημα σου λέει. Αναρωτιέται εύλογα λοιπόν κανείς, ποιές θα είναι οι αρμοδιότητες των φρουρών αυτών, ποιοι οι κανόνες εμπλοκής, ποιές συνθήκες θα διέπουν τις σχέσεις τους με τους κατοίκους, καθώς και αν αυτή η παραχώρηση (γιατί περι παραχώρισης πρόκειται-κάνουμε outsourcing την φύλαξη των βορείων συνόρων μας) θα αντικατοπτριστεί στις ετήσιες αμυντικές μας δαπάνες. Α και ένα τελευταίο, η Frontex θα έχει τούρκικα στρατεύματα ναι ή όχι? Ναι ρε παιδί μου ξέρω ηΤουρκία δεν είναι μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά τελικά παίζει ρόλο? Για δες παρακάτω ένα δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ένα χρόνο πρίν τι έλεγε.

Δεν ξέρω εγω υπάλληλος είμαι. Τα παραπονά σας στην υπερεσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: