Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το παρακράτος στην Ελλάδα-Η περίπτωση Μιχαλολιάκου-Πλεύρη-Μιχαλόπουλου

Στην πολύπαθη χώρα μας είναι δύσκολο να αρνηθεί κάποιος οτι δεν υπήρξε η δεν υπάρχει παρακράτος. Αν κάποιος το κάνει ή είναι αδαής περι των κοινών και της ιστορίας ή εθελοτυφλεί. 

Γενικά το παρακράτος πάντα ήταν χρήσιμο στο κράτος καθώς και στα άκρα του-αριστερά και δεξιά. Ιστορίες με τρίκυκλα, σκοτεινές δολοφονίες, προβοκάτσιες και νοθείες 'δημοκρατικών διαδικασιών' κυκλοφορούν πάμπολλες για να επαναληφθούν σε αυτή τη καταχώριση. Ο λόγος σύνταξης του εν λόγω κειμένου είναι να προσθέσει άλλη μια φωνή σε όσες φωνάζουν για τα αυτονόητα. Έχουμε Σύνταγμα ή όχι? Έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή όχι? Αν η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι καταφατική πρέπει κάθε πληροφορία που υποδεικνύει το αντίθετο να δημοσιοποιείται, να σχολιάζεται και να γίνεται κτήμα των ανθρώπων που ζούν σε αυτή τη χώρα για να προκαλλεί τις ζυμώσεις που απαιτούνται ώστε η κοινωνία μας να βελτιώνεται και να προοδεύει. Η κοινωνία μας, όλοι εμείς, και όχι οι λίγοι.

Παρακράτος λοιπόν σύμφωνα με το www.greek-language.gr ειναι:

παρακράτος το [parakrátos] Ο46 : σύνολο παράνομων ατόμων, ομάδων και δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται εκτός των θεσμών, παράλληλα προς το κράτος (συνήθ. με την ανοχή ή και τη στήριξή του) και δρουν ενάντια στην κοινωνία ή σε τμήματά της: Tο ~ αναπτύχθηκε και έδρασε στην Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο. Tο ~ ευθύνεται για τη δολοφονία πολιτικών ηγετών. || (επέκτ.) κάθε παράνομη ενέργεια ή δράση, που εκπορεύεται και αναπτύσσεται από παράνομα και μη θεσμοθετημένα κέντρα εξουσίας. 

Το προαναφερθέν σύνολο ατόμων είναι οι λεγόμενοι εθνικοσοσιαλιστές και συγκεκριμένα ο θεωρητικά ηγέτης τους εν Ελλάδι κύριος Μιχαλολιάκος Νικόλαος  ο κύριος Πλεύρης Κωνσταντίνος πρώην αρχηγός κόμματος (Πρώτη Γραμμή) και πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ ενώ είναι ο πατέρας του κυρίου Αθανάσιου Πλεύρη νύν βουλευτή του ίδιου κόμματος και τέλος ο εκδότης της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, που έχει πλέον κλείσει,  Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Κίνητρο αποτελεί η όλο και αυξανόμενη φημολογία των τελευταίων ετών σχετικά με τη συνεργασία αστυνομικών αρχών και πολιτών που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά όπως οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Οργάνωσης της οποίας πρόεδρος είναι ο κύριος Μιχαλολιάκος και επιπλέον αυτού και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ένα έγγραφο το οποίο κυκλοφορεί on-line αρκετό καιρό και η προέλευσή του είναι το wikileaks μας δίνει κάποιες πληροφορίες για να υποθέσουμε τη ροή εργασιών του παρακράτους.






Όπως φαίνεται στις γραμμές 5, 8, και 10 οι κύριοι Πλεύρης, Μιχαλόπουλος και Μιχαλολιάκος παρότι η πορεία τους φαίνεται κοινή, δεν ήταν πάντα κομμάτι του παρακράτους. Ήταν επίσημοι συνεργάτες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορίων το 1981 (Δεκέμβριος) με κωδικό όνομα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΝΙΒΑΣ και ΑΣΤΥΑΝΑΞ αντίστοιχα, απο την οποία και είχαν μηνιαίο εισόδημα καθώς εισέπραταν συγκεκριμένη αμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Κυβέρνηση τότε ήταν ήδη για δυο περίπου μήνες το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό. Συνεπώς σύμφωνα με το εγγραφο αυτό, είναι πραγματικότητα οι κατηγορίες που τους προσάπτουν κάποιοι πολίτες οτι έχουν υπάρξει πληροφοριοδότες και της μεταπολιτευτικής δεξιάς μια που το έγγραφο μιλάει για την εξαμηνιαία τους εξόφληση, καθώς και της επόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε αλλα δυσκολευόαστε να μην σκεφτούμε είναι η μετέπειτα πορεία των παραπάνω κυρίων σε σχέση με τις επιπλέον υπηρεσίες που πιθανόν να παρείχαν όχι σε επίσημη πια μορφή, άλλα στην παρακρατική, που είναι και το θέμα μας. Μετά απο τέτοιου είδους πληροφορίες είναι εύκολο να είναι κανείς λιγότερο σκεπτικιστής για την δυνατή σχέση που φημολογείται οτι έχουν τα σώματα ασφαλείας με τους ακροδεξιούς πολίτες και τους ηγέτες τους.

Μπορεί κανείς λοιπόν να υποθέσει, για να επιστρέψουμε στην παρακρατική ροή εργασιών και να το κλείσουμε, οτι αν κάποιος θέλει να υπηρετήσει το παρακράτος πρέπει πρώτα να εκπαιδευτεί σε μια κρατική υπηρεσία στη συνέχεια να εμπλακεί με τα κοινά, να δημιουργήσει κέντρα επιρροής είτε με τη μορφή συλλόγων ή κομμάτων ή μμε, να στρατολογήσει πολίτες αλλα και ποινικούς για ασπίδα και εργαλεία, και στη συνέχεια να εξυπηρετήσει απο τη νέα ισχυροποιημένη θέση του το παρακράτος που τον άνδρωσε προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοποί όπως: υποβάθμιση εμπορικών κέντρων, τρομοκρατία πολιτών για καταστολή αντιδράσεων, ενίσχυση σωμάτων ασφαλειάς σε κινητοποιήσεις, και βέβαια να εξασφαλίσει μια μεγαλοαστική ζωή για τον ίδιο και τα παιδιά του την οποία θα εγγυάται η εξουσία του και σχέσεις του.









Δεν υπάρχουν σχόλια: