Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Τι έδειξε η κάλπη?



Τέλειωσε και αυτό το πανηγυράκι λοιπόν. Αφού κολυμπήσαμε απο την αυτοδιοικητική στην αντιμνημονιακή ψήφο και ανάποδα, ξαφνικά βρεθήκαμε στην ηλιόλουστη αμμουδιά του κυρίου Καμίνη και του κυρίου Μπουτάρη. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα και των δύο μεγάλων δήμων. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο κύριος 'Συνήγορος του πολίτη' και ο Κυρ-Γιάννης ανταποκριθούν των προσδοκιών των λίγων ομολογουμένως ψηφοφόρων τους.
     


 Επίσης θα έχει πολύ πλάκα ο εν λόγω δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις συνενοήσεις και επικοινωνίες του με τον περιφερειάρχη Ζορό. Το γενικό μήνυμα πάντως ήταν κάτι σαν Άει σιχτήρ'. Αυτό βγάζει η αποχή, που πολύ επιτυχημένα είπε ο Ψαριανός 'όπως Αμερική'.


Ιστορικές στιγμές μεγάλων ανδρών!

Πράγματι το πιο ανησυχητικό απο όλα όσα είδαμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν αυτή η αξιοσημείωτη απέχθεια του κόσμου για την διαδικασία και τους συμμετέχοντες. Εξαιρουμένων των κλακαδόρων και των ονειροπόλων, όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουν οτι δεν έχει και τόσο ουσία πιά.


Όπως Αμερική!
Και δεν έχει ουσία διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, ως συνέχεια του απαξιωτικού έργου που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση, έχει κάνει δύο σημαντικά λάθη. Δεν έχει αποδείξει ακόμα σε κανέναν την πρόθεση της για κράτος δικαίου, και οτι υιοθετεί αμαχητί κάθε υπόδειξη της τρόικας, της Τράπεζας της Ελλάδος και των παρατρεχάμενων καρχαριών. 


Αυτά τα λάθη σε συνδυασμό με την εμφανή πια υποκινούμενη λειτουργία των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, έχει οδηγήσει τον κόσμο σε μια στάση αδιαφορίας. Η μήπως όχι? Μήπως έχουμε να κάνουμε με τον πρώτο μεγάλο λαϊκό θυμό απο την εποχή της μεταπολίτευσης? Θα φανεί. Οι μέρες που θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία εκτόνωσης αυτού του θυμού είναι κοντά. Εκεί τελικά θα φανεί πιο ήταν το μήνυμα. Χωρίς να γνωρίζουμε απαραίτητα αν οι παραλήπτες θα το λαβουν υπ'όψιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: